Du har rätt att returnera din vara inom
14 dagar från det att du mottagit Blinkers till El-system
Mer
Följande betalningsmetoder finns tillgängliga in vår Blinkers till El-system webbutik
Mer
Efter du gjort din beställning i vår Blinkers till El-system butik, kan du välja fraktsätt:
Mer
Ange din e-postadress och lösenord
Har du inget konto på EURObildelar.se? Registrera dig dig på mindre än 1,5 minuter
Bilens blinkers och deras funktioner
I den svenska lagstiftningen står det att äldre bilar t.o.m. årsmodeller år 1975 får köra med vita blinkers där fram och röda där bak. Bilar däremot fr.o.m. årsmodeller år 1976 måste ha blinkers som är orange. Alla bilårsmodeller fr.o.m. år 1986 måste ha sidoblinkers. En grön blinkerslampa med akustiskt signalering måste finnas. Vid trasig lampa måste varningsblinkers finnas tillgängliga i fordonet som informerar föraren om detta. Vanligen signaleras det genom ökad blinkfrekvens. Blinkers på moderna fordon är orange blinkande lampor. Hos äldre fordon kan rörliga pilar fällas ut från sidorna hos fordonet. Moderna blinkers användas för att signalera andra i trafiken vart du ska svänga. Nyare fordon har blinkers inbyggda i backspegeln eller på karossens sidor. Vanliga glödlampor i blinkers har 21 W i sin effekt. Vanliga tillverkare av blinker är bland annat Hella, Bosch samt Valeo.
Mina blinkers blinkar snabbt - vad betyder detta?
I princip så är blinkers menade att kunna vara hela bilens livslängd ut. Därför är det viktigt att regelbundet underhålla dem genom att byta ut lamporna inuti. Om en blinkers är trasig så meddelas du om det med blinkande varningslampa samt att du hör ett snabbt klickande ljud. Om du inte hör något klickljud men varken bakre eller främre blinkern funkar så tyder detta oftast på en defekta blinkers. Dessa kan bli immiga på insidan på grund av kondensering eller dåliga tätningar eller skadade lampskydd.
Så lagar du högra och vänstra blinkers
Du kan lätt byta ut defekta glödlampor och att byta ut en trasig lampa brukar vid de flesta fallen inte vara några problem som helst. Det är svårare dock att byta ut själva hela blinkern och allt som det innebär då, som till exempelvis när hela höljet är skadat. Blinkers är oftast enstaka fullständiga enheter av strålkastare eller bakljus så därför måste du byta ut hela delen. Allt som behövs för att underhålla och laga blinkers hittar du i vår nätaffär där du hittar billiga reservdelar till låga priser utan att kompromissa på kvalitén. Vi erbjuder också snabb frakt, i vissa fall fri frakt, samt att alla våra delar kommer med garantier såväl som att de flesta delarna är av OEM-kvalité.