Annullering
14 dagars ångerrätt på alla auto reservdelar
14 dagar

Du har rätt att returnera din vara inom 14 dagar från det att du mottagit Bildel

Mer

Betalning

Följande betalningsmetoder finns tillgängliga in vår auto reservdelar webbutik

 • Betala Bankoverforing med SEB – Banköverföring
 • Köp reservdelar och betala med kreditkort – Kreditkort (MasterCard, Visa)
 • Betala bildetaljer direkt med bankbetalning på nätet (Trustly online bank e-betalningar) – Direktbetalning
 • Paypal gör det enkelt att handla autodelar – PayPal
 • Betala reservdelar bil på avbetalning med Klarna faktura – Klarna Checkout

Mer

Leverans

Efter du gjort din beställning i vår autodelar butik, kan du välja fraktsätt:

DHL, GLS & UPS levererar din beställning av auto reservdelar bekvämt till din dörr eller verkstad
Fri frakt på beställningar över 1900 kr

Mer

Sverige
 • euautoteile.de i Tyskland Deutschland
 • euautoteile.at i Österrike Österreich
 • euautoteile.ch i Schweiz Schweiz
 • euautopieces.fr i Frankrike France
 • euautopezzi.it i Italien Italia
 • euautorecambios.es i Spanien España
 • euautoczesci.pl i Polen Polska
 • euautopiese.ro i Rumänien România
 • euautoonderdeli.nl i Nederländerna Nederland
 • euantallaktika.gr i Grekland Ελλάδα
 • euautopecas.pt i Portugal Portugal
 • euautoonderdelen.be i Belgien België
 • euautodily.cz i Tjeckiska Republiken Česká republika
 • eualkatresz.hu i Ungern Magyarország
 • euavtochasti.bg i Bulgarien България
 • euautodele.dk i Danmark Danmark
 • euvaraosat.fi i Finland Suomi
 • euspares.co.uk i Storbritannien United Kingdom
 • euavtodeli.si i Slovenien Slovenija
 • euroautodiely.sk i Slovakien Slovensko
 • euautoosad.ee i Estland Eesti
 • euautodalys.lt i Litauen Lietuva
 • euautodalas.lv i Lettland Latvija
 • euautodeler.co.no i Norge Norge
0,00 kr #
Registrera dig
Logga in

Ange din e-postadress och lösenord

Glömt lösenord?

Har du inget konto på EURObildelar.se? Registrera dig dig på mindre än 1,5 minuter

0,00 kr #
EURObildelar.se - Support
×
×

Allmänna villkor

Konsument är fysisk part som genomför en transaktion för syften som i de allra flesta fall inte hänvisas till någon av dess verksamhet eller oberoende yrkesverksamhet.


Följande allmänna villkor gäller för alla inköp som utförs genom nätbutiken www.eurobildelar.se. Genom att klicka på "Köp" knappen (bindande beställning) träder följande villkor vid försäljning, leverans, betalning och Wemax Group GmbH & Co.KG ("vi") termer i kraft, och kan tillämpas på följande avtalsförhållande mellan oss och kunden ("du").

1. Genomförandet av beställningen

Produkterna representerade i webbbutiken är inte att betraktas som rättsligt bindande erbjudanden, utan är en gratis onlinekatalog. Genom att klicka på knappen "köp nu" gör du en beställning på varorna du lagt i kundkorgen.


Bekräftelse på din beställningssedel behandlas omedelbart efter att beställningen har skickats och kan inte betraktas som den viktigaste grunden för godkännande av köpeavtalet.


Din beställning accepteras av vårt företag när du har fått orderbekräftelsen via e-post eller en direkt leverans av alla beställda varor inom två eller flera dagar. Din order kommer att sparas efter ingåendet av avtalet. Om du förlorar ditt beställningsdokument, kontakta oss via mail eller telefon så skickar vi dig en kopia av din orderdata.

2. Avbeställning av Order

Enligt § 13 i BGB (tyska civillagboken) har konsumenter en lagstadgad rätt att återkalla/häva ett köp som gjorts över internet.  Följande villkor gäller.

Återkallelserätt/ångerrätt för konsumenter

Du kan häva detta kontrakt inom fjorton dagar utan att ange skäl.

Återkallelsefristen är fjorton dagar från och med den dag när du eller en person som handlar på ditt uppdrag och som inte är transportören har tagit emot den sista varan.

För att kunna utnyttja din rätt att häva köpet måste du informera oss (Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Strasse 55, 10365 Berlin, Tyskland, telefax: +49 30 208 478 250, e-postadress: [email protected]) på ett tydligt sätt (t.ex. genom brev, telefax eller e-post) och förklara att du har bestämt dig för att återkalla avtalet ifråga. Om du vill kan du använda dig av bifogade formulärmodell men det är inte obligatoriskt.

Det räcker att du har skickat meddelandet om att du vill häva köpet före återkallelsefristens utgång för att det ska gälla.

Återkallelsens konsekvenser

Om du häver köpeavtalet måste vi omedelbart och senast inom fjorton dagar, från och med den dag när vi tog emot meddelandet om att du återkallar det, betala tillbaka alla inbetalningar som vi har fått från dig, inklusive leveranskostnaderna (med undantag för de extra kostnader som har uppstått genom att du valde en annan leveransform än den mest gynnsamma som vi erbjöd) . Återbetalningen sker med samma betalningsmedel som du använde för den ursprungliga transaktionen, såvida vi inte uttryckligen kom överens om något annat. I vilket fall som helst uppstår inga återbetalningsavgifter för dig.

För varor som normalt kan skickas tillbaka med posten gäller:

Vi kan vägra återbetalningen ända tills vi har fått tillbaka varan eller tills du har bevisat att du har skickat tillbaka den, beroende på vilket som är den tidigaste tidpunkten.

Du måste skicka tillbaka eller returnera varan till följande adress omedelbart eller i vart fall senast fjorton dagar från och med det datum när du informerade oss om att du återkallar köpeavtalet: Autodoc GmbH (Retoure - Lager R) Rhinstraße 132, 12681 Berlin, Tyskland

Återkallelsen har gjorts inom utsatt tid om du skickar varan inom den föreskrivna tidsfristen på fjorton dagar. Du bär de direkta omkostnaderna för returneringen av varorna.

För varor som normalt sett inte kan skickas tillbaka med post (t.ex. reservdelar som inte kan läggas i paket) gäller:

du måste bara bära kostnaderna för att varorna eventuellt tappar i värde, om värdeförlusten beror på att du har handskats med varorna på ett sätt som inte var nödvändigt för att kontrollera deras beskaffenhet, egenskaper och funktionssätt.

– Slut på informationen om återkallelserätten –

Formulärmodell för hävande av köp

(Om du vill återkalla avtalet ska du fylla i det här formuläret och skicka tillbaka det.)

- till: Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Strasse 55, 10365 Berlin, Tyskland, telefax: +49 30 208 478 250, e-postadress: [email protected]
- Härmed återkallar jag/vi (*) det avtal för köp av följande varor (*), tillhandahållande av följande tjänster som jag/vi (*) har träffat.
- Beställt den (*)/erhållit den (*)
- Konsumentens/konsumenternas adress
- Konsumentens/konsumenternas namnteckning (endast vid pappersmeddelande)
- Datum
_____________
(*) stryk det som ej önskas

Undantag från återkallelserätten

Det finns lagstadgade undantag från återkallelserätten (§312g i tyska civillagen BGB). Vi förbehåller oss att åberopa följande regler gentemot dig: återkallelserätten gäller inte för avtal om leverans av varor som inte är prefabricerade och vars tillverkning i stor omfattning baserar på ett individuellt urval eller bestämmande  från konsumentens sida eller där varan entydigt är skräddarsydd för konsumentens personliga behov.

Återkallelserätten gäller inte vid leverans av varor om varorna på grund av sin beskaffenhet blandades med andra varor efter leveransen och inte kan separeras.

Vi påpekar vidare, att du enligt § 357, sjunde stycket, moment 1 i tyska civillagen BGB måste ersätta oss för den värdeförlust som har uppstått genom att varorna behandlades på ett sätt som inte var nödvändigt för att kontrollera deras beskaffenhet, egenskaper och funktionssätt. Det finns prejudikat som säger att montering av bildelar „ej var nödvändig“.

3. Frakt och leverans

Fraktkostnad inom Sverige

En standardfrakt i Sverige kostar 99,00 kr för order upp till 1900,00 kr.


Leveranskostnader till öar och regioner
Gotland 125,00 kr

Beställningar över 1900,00 kr är kvalificerade för fri frakt (med undantag för leverans till andra länder och leverans av specifika och skrymmande gods).


När du betalar för en beställning och använder betalningsmetoder såsom PayPal, Klarna Checkout, kreditkort, Banköverföring (Förskottsbetalning), direktbetalning (Trustly - säkra online bank e-betalningar), tillkommer det inga extra avgifter.

Fraktkostnad utanför Sverige

Priserna som anges för sjöfrakt i följande länder är giltiga oberoende av ordervärdet och skall därför alltid betalas.

99,00 kr För Sverige

Ytterligare avgifter tillkommer för leverans av skrymmande varor

Skrymmande gods omfattar följande varor: batteri, katalysator, grenrör, ljuddämpare, racing avgasrör, tröskel, vinge, bränsletank, spoiler, släpvagnskopplings (dragkrok), frontkåpan, motorhuven, motorhuv, isoleringen av motorrummet och stötfångare.


Ytterligare avgifter tillkommer för leverans av skrymmande varor över Sverige: 517,00 kr.


Frakt av skrymmande gods inom Tyskland:
- Vid leverans av sådana varor som kollektor, katalysator, ljuddämpare, rscing avgasröret tillkommer en extra avgift för skrymmande gods på 56,00 kr;
- Vid leverans av sådana varor som batteri, tröskel, bränsletank, vinge, spoiler och stötfångaren tillkommer en extra avgift för skrymmande gods på 111,00 kr;
- Vid leverans av sådana varor som frontkåpan, släpvagnskoppling (dragkrok), motorhuven, isolering av motorrummet tillkommer en extra avgift för skrymmande gods på 166,00 kr.


Det tillkommer extra avgift för leverans av skrymmande gods till andra länder:
Belgien: 297,00 kr
Danmark: 407,00 kr
Frankrike: 407,00 kr
Italien: 517,00 kr
Luxemburg: 297,00 kr
Nederländerna: 297,00 kr
Österrike: 297,00 kr
Schweiz: 297,00 kr
Slovakien: 341,00 kr
Tjeckiska Republiken: 231,00 kr

Observera!

Leverans av skrymmande gods till länder som inte anges ovan utförs inte. Extra avgifter för sjöfrakt av skrymmande gods är tillämpliga på varje produkt och anges i din order.


Alla ovanstående priser inkluderar 25% moms.

4. Betalningsvillkor

Kreditkort:

När du väljer betalningsmetod som innebär betalning med hjälp av kreditkort och klickar på knappen "Köp", kommer du att skickas till en säkrer sida, där du matar in dina kreditkortsuppgifter och bekräftar köpet. Medel från ditt kreditkort debiteras efter att banken bekräftat betalningen.

PayPal:

När du har valt att betala via PayPal och klickat på knappen "Köp", hamnar du på en säker sida där du anger användarnamn och lösenord för ditt PayPal-konto och bekräftar betalningen. Inga extra avgifter kommer att tas för din överföring.

Banköverföring (Förskottsbetalning):

När du väljer denna betalningsmetod, för du över den summa som anges i orderbekräftelsen du på per e-post till vårt bankkonto. När du gör din överföring skall du ange det ordernummer som tidigare definierats i orderbekräftelsen. Vi skickar sedan din vara när betalningen når vårt bankkonto. Som regel tar det runt 3 arbetsdagar att föra över pengarna.

Klarna Checkout

Direktbetalning (Trustly online bank e-betalningar)

5. Äganderättsförbehåll

I enlighet med gällande lagstiftning, kvarstår varor i vår ägo tills full betalning erhållits.

6. Garanti

Produkternas garantiperiod är 2 år från den dag då varorna överfördes. Varor som är skadade till följd av naturligt slitage, felaktig användning eller brist / olämpligt underhåll är inte omfattade av garantiservice.


Garantin gäller inte om det finns brister och / eller skador till följd av felaktig och / eller felaktig användning / montering, icke-iakttagande av arbetsinstruktioner, felaktig och / eller försummad användning.


Produkterna inte är föremål för garantin om du gör någon åverkan på arbetet och / eller varureparationsprocessen eller andra parter som inte godkänts av oss, och där det som ett resultat får en defekt och / eller skador har ökat.


I ett försäkrings fall har du rätt att göra ett påstående om eliminering av defekter eller leverans av varor utan fel (felsökning). Om den valda metoden för felsökning associeras med oförsvarligt höga kostnader, är kravet begränsad i enlighet med den typ som är kvar.


Som en del av defektfria varors leverans, kan utbytet till produkter med högre kvalitet med vissa egenskaper utföras om det anses rimligt.


Ytterligare rättigheter, i synnerhet gällande uppsägning av köpeavtalet eller prisavdrag är detta möjligt endast då tidsfristen löpt ut för felsökning eller efter två misslyckade försök att eliminera defekter.


Om det finns en särskild tillverkargaranti tillsammans med vår företagsgaranti, finns detta angett i produktbeskrivningen. Denna garanti gäller endast för den aktuella produkten.

7. Ansvarsbestämmelser

De rättsliga ansvarsbestämmelserna sträcker sig till avtalsförhållandet mellan vårt företag och kunden enligt gällande lagstiftning.

8. Bestämmelser om återvinning / kassering av batterier

Vårt företag är ansluten till ett globalt system för återvinning. På din begäran kommer vi att informera dig om närmaste offentliga uppsamlingspunkter (avfall mottagning och återvinningscentraler) till din bostad, där du i enlighet med förpackningsproceduren kan kassera dina batterier.


Batterier innehåller ädelmetaller som är skadliga för miljön, men kan återvinnas. Använda batterier måste kasseras separat från annat avfall. I enlighet med gällande lagstiftning, är företag som säljer batterier skyldiga att ta tillbaka förbrukade batterier, konsumenter, i sin tur, är skyldiga att föra förbrukade batterier till lämplig uppsamlingsplats.


garbage

Batterier som kräver slutligt omhändertagande är märkta med en speciell symbol i form av en överkryssad soptunna. Det finns symboler av föroreningar direkt under bilden på soptunnan:
- Pb - bly, om det innehåller mer än 0,004 procent av bly;
- Cd - kadmium, om det innehåller mer än 0,002 procent kadmium;
- Hg - kvicksilver, om det innehåller mer än 0,0005 procent kvicksilver.


Du kan skicka tillbaka köpta batterier för en korrekt hantering. Vänligen skicka förbetaldt paket, markerad som "Kassering av batterier" till Wemax Group GmbH & Co.KG, Französische Strasse 12, 10117 Berlin.

Observera!

Elektriska apparater och elektronik får inte avyttras tillsammans med konsumentavfall. Konsumenterna kan lämna in sina gamla elektriska apparater till lämpliga insamlingsplats (avfall mottagning och återvinningscentraler).

9. Mottagning av förbränningsmotoroljor och växellådsoljor

I enlighet med allmänna rättsskyldigheter tar vi emot avfall som förbrännings motor- och transmissionsoljor, så skall det också noteras att vi har rätt att ta emot spilloljor, oljefilter och oljerester som uppstår på grund av att oljebyte, i alla möjliga storlekar och endast en gång, till registrerade adress som anges nedan.


Vi betalar endast för avfallshantering tillkommande transportavgifter till vårt uppsamlingsställe betalas av konsumenten. Bortsett från detta, vänligen gör en förfrågan om speciella villkor för transport av farligt gods vid postförsändelse.

Adress:

Wemax Group GmbH & Co.KG
Französische Straße 12
10117 Berlin


Handels registret: HRA 46262 B, domstol av primär behörighet Berlin-Charlottenburg
Skatte ID-nummer (momsregistreringsnummer): DE281524971


E-mail: [email protected]
Web: www.eurobildelar.se


Telefon: +46852502464

Berlin, juni 2016